ipaidabribe

Αποκαλύψτε το μέγεθος της διαφθοράς

ipaidabribe

Προσθέστε τη φωνή σας:

Δεν θα δώσω φακελάκι!


ipaidabribe

Thank you!

I would like to stay anonymous I would like to register for updates ipaidabribe

Φακελάκι Διπλώματος Οδήγησης

Φακελάκι Διπλώματος Οδήγησης
Τύπος Ιστορίας: 
Γεωγραφική Περιοχή: 
Ημερομηνία: 
Οκτώβριος, 2012
Ποσό: 
0€
Περιγραφή: 
Καλησπέρα !!! Διαβάζοντας τα POSTS σας θέλω να σας επισημάνω οτι δουλεύω για τα διπλώματα οδήγησης και ουδέ ποτέ έχει τεθεί ποτέ θέμα δωροδοκίας απο εξεταζόμενο.Είμαστε αυστηροί στην εξέταση για να βγαίνουν καλοί και υπεύθυνοι οδηγοί. Έχω παρατηρήσει οτι πολύ κόσμος λέει "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΑ" και δέν το πιστεύω. Εάν δέν είστε ικανοί να οδηγήσετε τότε δέν σας φταίει ο εξεταστής . Να προσέχετε κύριοι τα λόγια σας και τις πράξεις σας. Εάν δέν είστε υπεύθυνοι οδηγοί δέν σας φταίει ούτε το κράτος ούτε ο εξεταστής. Εάν θεωρείτε οτι έχετε αδικηθεί ρωτήστε τον καθηγητή οδήγησης σας να κρίνει και ο ίδιος .. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός οτι ουδέ ποτέ έχει ακουστεί ποτέ θέμα περι λαδώματος στα πρακτικά και ουδέ ποτέ καταγγελία. Να διαβάζετε καλά την διαδικασία οδήγησης «Μνημόνιο Πρακτικής Εξετάσεως Υποψήφιου Οδηγού» και να προσέχετε. Καλή επιτυχία και μήν προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε την ανικανότητα σας να οδηγείται προσεκτικα και υπεύθυνα επειδή δέν δώσατε φακελάκι . Δέν πιάνει δοκιμάστε κάτι άλλο ...

Σχόλια

8 years ago ( 14:14 PM )
Σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσω μαζί σας. Το ότι όμως δεν έχει γίνει ποτέ καταγγελία για "λάδωμα" δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση. Μην ξεχνάτε, πάντως, πως σε μια υπόθεση διαφθοράς φταίνε ΠΑΝΤΟΤΕ και οι δύο πλευρές. Και αυτοί που δίνουν και αυτοί που παίρνουν..........

8 years ago ( 17:46 PM )
αφιστε τα παραμυθια ,,,οτι δεν τα περνετε ?,,οχι τα παιρνετε ,,,τα ρουφατε.....εμενα ο δασκαλος μου ειπε οτι το παιδι ειναι τσακαλι στην οδηγηση ,,,αλα δεν γλητωνουμε απο αυτους πρεπει να δωσουμε λαφτα να τελειωνουμε ...εγω νομιζω οτι στο κολπο ειναι και οι σχολες και οι εξεταστες ,,,μαζι τα τρωνε ,,,,οπως ειπε και παγγαλος .....................

8 years ago ( 17:57 PM )
Άντε βρέ . Υόσες αναρτήσεις ψέματα λένε ; Δές "Πήρα φακελάκι"

8 years ago ( 17:58 PM )
Δές καλύτερα "έδωσα φακελάκι"

8 years ago ( 18:27 PM )
υπεύθυνος ήταν;

8 years ago ( 15:52 PM )
******************* το σχόλιο διαγράφηκε λόγω βωμολοχίας *******************

8 years ago ( 16:20 PM )
γιατί τέτοιο μίσος;

8 years ago ( 21:57 PM )
Προς τους σχολιαστές που ηδονίζονται στο "λούσιμο" των συμπολιτών τους με κοσμητικούς χαρακτηρισμούς από το πλούσιο υβρεολόγιο της νεοελληνικής γλώσσας: Αν έχετε να προτείνετε κάτι, κάντε το! Αν πάλι δεν έχετε να προτείνετε κάτι και αρέσκεστε να εκχυδαΐζετε τη συζήτηση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους για να δείξετε πόσο "καλλιεργημένοι" και "νοήμονες" άνθρωποι είστε.

8 years ago ( 11:53 AM )
Ζήτησα από τον εκπαιδευτή μου να μου κάνει αρκετά περισσότερα μαθήματα από ό,τι εκείνος πίστευε ότι χρειάζομαι προκειμένου να δώσω εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης (προ περίπου 15ετίας). Ετσι κι έγινε. Του ζήτησα να οδηγήσω σε ώρες, χώρους και συνθήκες που ο ίδιος δεν είχε αρχικώς πρόθεση να μου κάνει μάθημα, προκειμένου να γίνω καλύτερη και εμπειρότερη και, άρα, λιγότερο επικίνδυνη -ως νέα οδηγός. Ετσι κι έγινε. Αγόρασα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο ΠΡΙΝ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και έκανα εξάσκηση μόνη μου σε ερημιές ανηφόρες/κατηφόρες της Πεντέλης, μην αποφεύγοντας να στουκάρω ζόρικα πάνω στον κορμό ενός δέντρου. Την 1η φορά που έδωσα εξετάσεις με έκοψαν λόγω μη ικανοποιητικής εκτέλεσης της οπισθογωνίας! Ο ίδιος ο εκπαιδευτής μου εξήγησε ότι "πιθανότατα με ένα μικρό πουρ-μπουάρ να τα κατάφερνα καλύτερα την επόμενη φορά στις εξετάσεις". Ετσι κι έγινε... Κατερίνα από Βριλήσσια Αττικής

8 years ago ( 13:38 PM )
Οι εξεταστές είναι άνθρωποι αδέκαστοι (όπως θέλει να μας δώσει να καταλάβουμε ο κύριος/η κυρία). Καλό είναι όμως να γνωρίζετε ότι σαν άνθρωποι έχουν, όπως όλοι μας, τις ευαισθησίες τους..... Κυρίως, όταν πρόκειται για χαρτονομίσματα.... Δεν μπορείτε, επομένως, να τους καταλογίσετε ευθύνες για δωροδοκία. Υπεύθυνος σε μια τέτοια υπόθεση είναι ο δίδων και ΟΧΙ ο λαμβάνων (γνωρίζετε, άλλωστε, πόσο αδύναμο πλάσμα είναι ο άνθρωπος....). Και δεν πρόκειται μόνο για τους εξεταστές. Όλοι οι Έλληνες είμαστε κατά βάθος αδύναμα πλάσματα.... Βλέπετε - για να σας πω ένα άλλο παράδειγμα - τόσα χρόνια μας δάνειζαν από παντού, μας έβαλαν κυριολεκτικά τη θηλιά στον λαιμό να δανειστούμε χρήματα κι εμείς τι κάναμε;;;; Εμείς απλά τα πήραμε.... Είχαμε άλλη επιλογή;;;; Εμείς φταίμε που η χώρα τώρα χρωστάει;;;; Σας παρακαλώ...... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;; Τόσα σκάνδαλα που έγιναν στην Ελλάδα;;; Δεν είδατε τι έκανε η SIEMENS;;;;; Παντού "λάδι"!!!!!!!! Έδωσαν, έδωσαν, έδωσαν ..... Μας έχουν διαφθείρει ΟΛΟΥΣ τέλος πάντων!!!!!! Τι νομίζετε..... Όταν έρθει η Μέρκελ, θα της τα "χώσουμε" για τα καλά..... Να μάθουν επί τέλους οι Γερμαναράδες ότι πιο έντιμος λαός από τους Έλληνες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!! ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 years ago ( 16:23 PM )
Καλό το σχόλιο, αλλα αυτός που το έγραψε θα μιλάει για άλλη χώρα. 90% οι εξεταστές τα πέρνουν σε συνεργασία βέβαια με τις σχολές οδηγών. Αυτά περί αδέκαστων, άτεκτων κλπ υπαλλήλων . Η ψυχολογική βία που ασκείται στον εξεταζόμενο από την ώρα που θα μπεί στο αυτοκίνητο του "δάσκαλου" σε κάνει να τα χώσεις θέλεις δεν θέλεις. Αυτά και για τις παραπάνω χυδαιολογίες και τα "λουσίματα" τα δικαιολογώ απόλυτα γιατί νιώθουμε αδύνατοι στα χέρια των βρυκολάκων που στην ανάγκη μας θέλουν να μας πιούν το αίμα.

8 years ago ( 21:10 PM )
Προς τον τελευταίο σχολιαστή (εκ μέρους του προτελευταίου σχολιαστή): "ειρωνεία (γραμμ)., σχήμα λόγου κατά το οποίο ένας ομιλητής χρησιμοποιεί λέξεις ή φράσεις με περιεχόμενο εντελώς αντίθετο από αυτό που εννοεί, για να χλευάσει ή να περιπαίξει, να ψέξει, να εκφράσει έντονη αγανάκτηση" (Τριανταφυλλίδης)................

8 years ago ( 20:30 PM )
ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.ΕΚΒΙΑΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΑΤΑΓΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ Κ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ.ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.... Κ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ!!! ΤΡΕΜΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

8 years ago ( 20:30 PM )
Συγγνώμη κύριε υπεύθυνε των διπλωμάτων, απευθύνεστε σε αναγνώστες οι οποίοι είναι κάτοχοι διπλώματος!!! Ξέρουμε τι τρέχει εκεί έξω γιατί το έχουμε περάσει! Δάσκαλοι μαζί με τις σχολές συνεργάζονται και τα τρώνε παρέα! Τον Δεκέμβριο του 2005 που έδωσα η ταρίφα ήταν γύρω στα 200 ευρώ, τώρα πόσα είναι?

8 years ago ( 20:30 PM )
Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο κύριος που έκανε το post θα είχε απομακρυνθεί από τη δουλειά του. Αν δεν μπορεί να δει το πρόβλημα, πώς είναι δυνατόν να το λύσει. Προφανώς ο άνθρωπος είναι στον κόσμο του, συνεχίζει όμως να εργάζεται για το υπουργείο. Γι'αυτό φτάσαμε εδώ. Ανίκανοι σε συνδυασμό με επιτήδειους διοικούν αυτοί τη χώρα.

8 years ago ( 14:14 PM )
ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ......ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΗΜΟΥΝΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΧΛΜ ΣΕ STAYER ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΑΩ. ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΕΚΟΨΕ......ΠΗΡΕ 450€ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ.....ΑΛΗΤΕΣ Ε ΑΛΗΤΕΣ

8 years ago ( 22:04 PM )
MPOREI ESY NA MHN TA PAIRNEIS FILE KAI KALA KANEIS KAI MAGKAS EISAI GIA PARTY SOY! MALLON OMOS KSEXASES TA REPORTAZ POY PHGAUNE H MIZA SYNEFO!

8 years ago ( 18:09 PM )
καταγγέλω καρτέλ λαδώματος για διπλώματα στην Καλαμάτα.πιστεύω πως ο κύριος που έκανε την αρχική δημοσίευση ''και καλά πως δεν τα παίρνουν οι εξεταστές'' το έκανε μόνο και μόνο για να σπάσει πλάκα και να μας βγάλει από τα ρούχα μας ώστε να εκλάβει προκλητικά και χυδαία σχόλια,κοινώς είναι μαζόχας ο άνθρωπος και ηδονίζεται με το να ακούει μπινελίκια και δε νομίζω πως ρίχνω το επίπεδο καμιάς συζήτησης.ορισμένοι θα μπορούσαν να οδηγούν μόνο με λάδωμα και άλλοι θα μπορούσαν να κοπούν μόνο και μόνο επειδή δε λάδωσαν.

8 years ago ( 11:21 AM )
εγ'ω πάντως δεν λάδωσα για να το πάρω. Με κόψανε τις 2 πρώτες φορές βέβαια, αλλά είχα αποφασίσει ότι στους βρομιάρηδες δεν θα δώσω ούτε ευρώ. Και τα κατάφερα.

8 years ago ( 18:34 PM )
Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?Πως γινεται τωρα,εγω και ΟΛΟΙ οι γνωστοι μου νε εχουμε δωσει φακελακι για να παρουμε διπλωμα?Γαινεται οτι στον κυκλο μου ειμαστε ολοι αθλιοι οδηγοι...Απλα να υπενθυμισω οτι την δεκαετια του 90 που εδωσα για διπλωμα οδηγησης υπηρχαν τρια ειδη δωρου: α:Σηματα.Εδινες το δαρακι και ηξερες απο πριν πια σελιδα με σηματα κυκλοφοριας θα σου πεσει.Θυμαμαι οτι πριν δωθουν οι σελιδες -multiple choice,γινοταν ενδελεχης ελεγχος ονοματον για να εξακριβωθει ποιος καθεται που. β:Δωρακι για την εξεταση οδηγησης. γ:Μεικτο,αρα και πιο ακριβο.

8 years ago ( 21:07 PM )
Οπότε στην δική μου εξέταση οι δύο κυρίες που καθόντουσαν πίσω δεν ήταν εξεταστές. Τους πήρα ωτοστοπ και τα 200 ευρώ που πήραν ήταν ελεημοσύνη

8 years ago ( 20:53 PM )
Λυπάμαι αλλά ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ανάρτηση, έχει κι αυτός ευθύνες για την σημερινή κατάσταση.. Ζει σε άλλη χώρα και είναι τελείως ακατάλληλος. Στη Θεσσαλονίκη, πριν κάποια χρόνια που είχα δοσοληψίες με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, δεν τα έπαιρναν μόνο οι πόρτες. Αν κάποιος είναι υπάλληλος σε υπηρεσία σε τέτοιο βαθμό διαφθοράς και δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται, θα έπρεπε να απολύεται λόγω ανικανότητας.

8 years ago ( 03:06 AM )
kai pios eipe oti ftaine ta fakelakia pou stin ellada einai aniparkti i odigiki PAIDEIA?! Oi diavaseis paizon einai gia tous paizous, oi diakekomenes grammes DEN einai einai lorides kikloforias gia mixanes!!! oi prosperaseis, o sevasmos ston diplano odigo... kai polla alla apla pragmata pou exoun mathei oi ''aganaktismenoi'' ellanares pou dosane fakelaki alla den ta efarmozoun.... den ftaiei to fakelaki gia to oti den akolouthoun tis vasikes odigies tou KOK... ftainai oi idioi!!

8 years ago ( 00:05 AM )
οκ φίλε . Το παραδέχομαι. Είμαι ανίκανος στην οδήγηση και έτσι είπα να λαδώσω. Τι έγινε μωρέ θα φάω 5-6 θα μάθω. Ο εξεταστής που τον παρασουσιάζεις και σωστό και αντικειμενικό γιατι μόλις τα τσιμπάει αμέσως ξεχνάει ότι είμαι ο Χάρος?

8 years ago ( 18:01 PM )
Η ταρίφα των εξεταστών για όσους ρωτάνε (και δεν ξέρουν ή δεν φαντάζονται γίνεται γύρω τους) είναι 350€, ειδικά εάν πρόκειται για μαθήματα από πακέτο προσφοράς της σχολής οδηγών (και καλά προσφορά!!!), μπορεί να είναι και περισσότερα. Η ψυχολογική βία αρχίζει από τον δάσκαλο, και συνεχίζεται από τους εξεταστές κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Τώρα αν είσαι τόσο ψύχραιμο άτομο που δεν χαμπαριάζεις από ειρωνεία και πίεση, έχεις ελπίδες να το πάρεις με την πρώτη. Αν όμως για κακή σου τύχη δεν είσαι τέρας ψυχραιμίας, κόβεσαι την πρώτη φορά και εξαναγκάζεσαι να πληρώσεις για να το πάρεις . Τις περισσότερες φορές τα λάθη που γίνονται στην εξέταση είναι λάθη από άγχος και πίεση. Αυτό εκμεταλλεύονται και αυτό επιδιώκουν.

8 years ago ( 12:20 PM )
Δε θα ειρωνευτώ και δε θα μιλήσω άσχημα. Ο γράφων μπορεί να έχει δίκιο σε ό,τι αφορά τον εαυτό του. Να είναι, όμως, πολύ προσεκτικός τι λέει και για τους "συναδέλφους" του και για τους πολίτες εξεταζόμενους. Μετά από κόψιμο με υποχρέωσαν να δώσω φακελάκι, λέγοντας μου ότι έτσι όπως είναι το σύστημα αλλιώς δε θα περάσω. 20 χρόνια οδηγός και δεν έχω τρακάρει ποτέ....Όσο για την ανικανότητα των ελλήνων οδηγών που είναι η μοναδική που φταίει για τα ατυχήματα, μπορεί να μου πει κανείς το ποσοστό ατυχημάτων στην Αττική Οδό?

8 years ago ( 03:00 AM )
Είμαι εκπαιδευτής οδηγών 30 χρόνια στην Αθήνα. Ναι τον πιστεύω τον ``γράφοντα`` σε αυτά που γράφει οτι τα πιστεύει και δεν μας κάνει πλάκα. Είναι μια μικρή μερίδα εξεταστών που τους κοροϊδεύει ο άλλος εξεταστής την ώρα της εξέτασης και παίρνει Ολη την μίζα ο ``πονηρός`` Ούτε που περνάει από το μυαλό του οτι ο χρόνια συνάδελφός του και ενίοτε και φίλος του λαδώνεται. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει για να μην μπορεί και να θέλει να λαδώσει ο μαθητής. Αυτό όμως θα στοιχίσει πολύ περισσότερο χρήμα στον υποψήφιο οδηγό. Γιατί δεν θα πάει με τα 20 μαθηματάκια να πάρει δίπλωμα. Οπότε τα 200 και 300 που δίνει σήμερα για λάδωμα αν αλλάξει το σύστημα είναι πολύ λίγα σε αυτά που θα χρειαστεί σε μαθήματα παραπάνω για να μάθει και να πάρει το δίπλωμα του. Μερικοί κοροϊδεύουν τον εαυτόν τους κάνοντας και 5 με 10 μαθήματα παραπάνω ενώ θα έπρεπε να κάνουν και 50 με 60 ώρες (Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μαθητές, και επειδή είμαι μέσα στα πράγματα μπορώ να το πω). Όταν τώρα αυτός πάει για εξετάσεις μόνο με 20 μαθήματα Μόνο με λάδωμα θα τα καταφέρει. Το κακό είναι οτι οι υπάλληλοι που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να αλλάξουν το σύστημα εξέτασης είναι πράγματι αδέκαστοι και νομίζουν οτι το ποσοστό των διεφθαρμένων υπαλλήλων είναι μηδενικό. Ξέρω Ζευγάρι υπαλλήλων εξεταστών (παντρεμένοι) που ο άντρας είναι ``Το αρπαχτικό`` και η γυναίκα του ούτε που το ξέρει και είναι από τις πιο αυστηρές αλάδωτες εξετάστριες. Το σωματείο και η ομοσπονδία εκπαιδευτών έχει προτείνει μεθόδους για να σταματήσει το λάδωμα αλλά σταματάνε στην άρνηση των καρεκλοκενταύρων του Υπουργ Συγκοινωνιών. Γιατί αν κάποιον δεν τον συμφέρει το λάδωμα και χάνει χρήματα είναι ο δάσκαλος οδήγησης. Αν σταματήσει κάποιος δάσκαλος να λαδώνει οι μαθητές θα πάνε στην άλλη σχολή οδηγών για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα. Και υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι που για να μην ``σπάσουν``το αυτοκίνητο τους δεν κάνουν μάθημα σωστό.και δουλεύουν το λάδωμα ως πρωταρχική τους επιδίωξη. Επειδή το επάγγελμα το έχω βιοποριστικό ας ενδιαφερθεί η πολιτεία να το κάνει αδέκαστο και εγώ πολύ ευχαρίστως να συνεργασθώ σε καθαρό σύστημα εξέτασης. ¨Άλλωστε αν κοπεί κάποιος μαθητής έχει το δικαίωμα να επανεξεταστεί σε 2 μέρες από δευτεροβάθμια επιτροπή (διευθυντές που δεν τα παίρνουν ) γιατί δεν το κάνουν? . Γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν την δυνατότητα.Στα 30 χρόνια που είμαι εκπαιδευτής μόνο 5 μαθητές μου μου το ζήτησαν γιατί ήξεραν οτι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν μιας τέτοιας επιτροπής.

8 years ago ( 14:49 PM )
Πόσοι δάσκαλοι οδήγησης, πόσες σχολές είναι ξεκάθαροι για το τι ισχύει με την εξέταση; Από τους ακριβείς κανονισμούς μέχρι τα διαδικαστικά. Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου (Θεσσαλονίκη, πριν πολλά χρόνια χωρίς να αναφερθεί καθόλου το φακελάκι και με την πρώτη) και προσπαθώ για δικύκλου με 600άρα. Ούτε την αλήθεια μού είπε κανείς για τα 'παράβολα' και καλά της εξέτασης. Αρνούνται ότι τα παράβολα είναι 6 ευρώ άπαξ. Μπορεί κάποιος εκπαιδευτής να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει αυτό; Πόσα είναι αλήθεια μέχρι τώρα (πριν τις 19 Ιανουαρίου 2013) τα παράβολα για την εξέταση οδήγησης δικύκλου. Επίσης, κανένας δε μού έχει πει και πουθενά αλλού δεν είχα διαβάσει για το θέμα της 2ο βάθμιας επιτροπής, που το διαβάζω τώρα και έχω εκ νέου φρικάρει. Μετά την πρώτη φορά που κόπηκα (12 μαθήματα) αναφέρθηκε το 'να δώσουμε 100-200 ευρώ στους εξεταστές', για να μην περάσω τη διαδικασία του άγχους μια και με αγχώνουν τόσο οι εξετάσεις (αλήθεια γενική με κάθε είδους εξέταση). Τούς είπα ότι δε συμφωνώ, κι ότι προτιμώ να μην έχω δίπλωμα από το να πληρώσω για να το πάρω. Δεν χρειάζομαι το δίπλωμα. Μόνο μού αρέσει η μηχανή και θέλω πολύ να μάθω να οδηγώ. Από την αρχή είχα πει ότι θα κάνω όσα μαθήματα χρειαστούν για να μάθω να οδηγώ. Διάβασα το βιβλίο για τα σήματα ξανά (για δίκυκλο και για αυτοκίνητο, ως επανάληψη ΚΟΚ), διάβασα το βιβλίο του υπουργείου για τα μαθήματα οδήγησης δικύκλου, κι ένα ακόμα που κυκλοφορεί. Επανειλημμένα έχω πει στον δάσκαλο μου ότι θέλω να μάθω, δεν με νοιάζει απλά να έχω το δίπλωμα, και χαρακτηριστικά τον ρώτησα πριν τη δεύτερη εξέταση (που δεν ήθελα να δώσω, αλλά είχε πει νε να μην τα παρατήσω από το άγχος), αν δεν χρειαζόταν δίπλωμα για να οδηγήσω, αυτός θα με άφηνε να βγω στο δρόμο; Μού είχε πει όχι. Τελικά έχω κάνει 15 μαθήματα, και σε κάθε ένα από τα τελευταία μαθήματα τα παίρνω που περιμένουν ότι απλά η επανάληψη κώνοι, αργή, γρήγορη, κώνοι αργή γρήγορη πρέπει να μού αρκεί. Έδωσα τρεις φορές (Θεσσαλονίκη). Την πρώτη κόπηκα στην αργή (βγήκα - μού είπε ο εξεταστής ότι ήταν ατυχία επειδή φυσούσε και είχε ριπή, είπα ότι φυσάει για όλους, άρα φταίω). Τη δεύτερη στη γρήγορη (βγήκα - ο δάσκαλος μού είπε ότι βγήκα λίγο και ο εξεταστής εκείνος είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων εξαιτίας της αυστηρότητάς του, είπα ότι απλά ακολουθεί τις οδηγίες που τού έχουν δώσει, εφόσον βγήκα, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία). Την τρίτη σταμάτησα απότομα μετά τη γρήγορη. Ο δάσκαλος μου δεν κατάλαβα γιατί, μού είπε να δώσω γκάζι όταν ήμουν ήδη με τη δευτέρα, και μετά ένιωθα ότι δεν θα μπορέσω να σταματήσω εγκαίρως. Ακριβώς από μπροστά παράλληλα, ενώ διένυα τη γρήγορη, πέρασε και στάθηκε ελαφρώς δίπλα (στο τέλος της γρήγορης) ένας εξεταστής. Σταμάτησα μού φάνηκε απότομα, βγήκε το ΑΒS, και γύρισε το τιμόνι ακριβώς όταν ακινητοποιήθηκε η μηχανή. Κατέβαα και τα δυο πόδια μαζί. Επιτόπου φαντάστηκα ότι κόπηκα. Ρωτώντας αν τέλειωσε η εξέταση, ετοιμάστηκα να κατέβω από τη μηχανή (κατέβασα μέχρι και πλαγιοστάτη). Μού είπε ο δάσκαλος όχι, έφυγα στην άκρη κανονικά με ελέχγους και φλας και λοιπά, και μετά από κανά 5λεπτο, μού ανακοίνωσαν ότι κόπηκα, επειδή έβαλα σταματώντας και τα δυο πόδια κάτω μαζί. Επίσης, να αναφέρω ότι δεν με άφησαν να υπογράψω πριν την εξέταση, την τελευταία φορά, που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι δεδομένου ότι τις 2 προηγούμενες φορές είχα υπογράψει. Δε θέλω να πάρω με λεφτά ούτε με χάρες το δίπλωμα. Θέλω να μάθω. Αλλά πως να αντιμετωπίσω τη λαμογιά όλων, ακόμα και του δασκάλου που πραγματικά εκτιμούσα....Κι ενώ το ξέρει, μπορεί άνετα να μού λέει ψέματα και να με κοροϊδεύει. Μέχρι που τού είπα ότι ψάχνω για σχολή στην Γερμανια για να μάθω..Η απάντηση του ήταν ότι εκεί θέλει 5000! Και η δική μου 'πες μου, χρειάζεσαι 30 μαθήματα με τη μικρή, 30 με τη μεσαία και 50 με τη μεγάλη για να μάθεις, και το κόστος είναι 5000, αλλά θα μάθεις να οδηγείς'...Απίστευτη απογοήτευση. Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι το ίδιο, ούτε όλοι οι δάσκαλοι το ίδιο, ούτε όλες οι σχολές το ίδιο, ούτε όλοι οι εξεταστές το ίδιο. Αλλά για κάποιο λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι όλοι μας θέλουμε να συμμετέχουμε στη λαμογιά και στο εύκολο. Ορίστε...ψάχνω στο διαδίκτυο μπας και βρω σε φόρουμ, κάποια πρόταση για μια σχολή και μια νομαρχία 'λευκή'! Προτιμώ να κοπώ επειδή δεν ξέρω, παρά επειδή δεν τα πάω καλά με την μπακαλοοδήγηση κι επειδή ένα μάτσο 'μάγκες' μπορούν και επιλέγουν να με κοροϊδεύουν. Και δυστυχώς η μόνη λύση που βρίσκω προς το παρόν (ίσως εν θερμώ), είναι απλά να μην ξαναασχοληθώ με τη μηχανή. Μόνο, που δεν θέλω κάτι τέτοιο. Όσο για τις αλλαγές που θα γίνουν, δε νομίζω να βοηθήσουν την κατάσταση. Αυτοί που θέλουν, και προφανώς είναι οι περισσότεροι, θα βρουν τρόπο για χρηματισμό και λαμογιά. Και όσο πιο πολλά βήματα στην εξέταση, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες για 'δικαιολογίες' που να βασίζουν τις κοροϊδίες και τα φακελάκια τους.

8 years ago ( 22:20 PM )
καλησπέρα σε όλους. έιμαι μια μαθητευόμενη οδηγός που ,πήγα για να μάθω . φτάνω πλέον στο σημειο που θα δώσω εξετάσεις. η δασκάλα της οδήγησης μου ΄το έιπε έτσι χύμα <, έισαι γατόνι στην οδήγηση, μπράβο...>> << κοιτα...πλέον μας φέρνουν άλλους εξεταστές απο Μπραχάμι...και δεν τους πολυξέρω....εσύ έχε μαζί σου 200 ευρώ και θα σου πώ εκεινη την ώρα αν τα παιρνουν ή όχι. >>. λοιπον το θέμα μου έιναι ένα. τετοιες εποχές..πώς μπορούν και απαιτουν πριν μπεις στο όχημα..να τα σκάσεις...?? εμένα δεν μου περισέυουν..δλδ άμα εγώ τα πάω μια χαρά στην οδήγηση....γιατι να με κόψει επειδή δεν του τα έδωσα?????

8 years ago ( 17:59 PM )
Oχι μονο οι εξεταστες είναι στο κόλπο αλλά και εκπαιδευτές και μπορούν και το κάνουν π.χ. σε μια στροφή να πατήσουν πολύ γκάζι και να σε πετάξουν στο αντίθετο ρεύμα. Μην ξεχνάται έχουν και αυτοί πετάλια. Αν νιώθεται κάτι περίεργο στη οδήγηση δεν είναι δικό σας λάθος

8 years ago ( 10:38 AM )
δεν προκειτε να λαδωσω!!!την πρωτη φορα κοπηκα λογω αγχους.την δευτερη με εκοψαν επιτηδες 2 εξεταστριες με πιεσαν υπερβολικα με σχολια και παρατηρησεις σε αυστηρο τονο!!!!την τριτη κοπηκα 2 λεπτα πριν να τελειωσω την εξεταση επειδη με πηγαν σε εναν χαλικοδρομο γεματο τρυπες και ως αρχαρια εχασα λιγο τον ελεγχο του τιμονιου και ανεβηκα καθως εστριβα ενα πεζοδρομιο(δεν φαινοταν καν απο τα χορτα)εφταιγα το ξερω!δεν το βαζω κατω ομως, την τεταρτη φορα θα το παρω!!!!?

8 years ago ( 21:08 PM )
το πηρα με την τεταρτη!μου εβγαλαν το λαδι αλλα δεν λαδωσααα!παντως για μενα ηταν απο τις πιο ασχημες εμπειριες της ζωης μου!εκμεταλλευση και κοροιδια και απο τους εξεταστες αλλα και απο τον ιδιο το δασκαλο!σιχαθηκα την βρωμια τους!ντροπη τους!!!

7 years ago ( 13:06 PM )
Πάνω απ' όλα οι εξεταστές (υπάλληλοι του υπουργείου) θα πρέπει υποχρεωτικά : 1) να έχουν αντίστοιχο δίπλωμα για αυτοκίνητο ή δίκυκλο και πριν την εξέταση να το υποδεικνύουν αν τους ζητηθεί από εξεταζόμενο. 2) η επιτροπή να είναι τριμελή α) ένα υπάλληλο του υπουργείου β) ένα τυχαίο τροχονόμο (με κλήρωση) γ) τυχαίο πολίτη (με κλήρωση) με 20ετη εμπειρία 3) στην απόφαση να υπογράφουν εκπαιδευτής και υποψήφιος.

7 years ago ( 17:59 PM )
Παιδια η ταριφα στη Θεσσαλονικη ειναι 200ε για να περασεις τις εξετασεις για το διπλωμα .Ολοι ειναι μιλημενοι και το ξερουν .Εξεταστες ιδιοκτητης σχολης και εξεταζομενος.....Ολα τα υπολοιπα ειναι μπαρουφες ...δεν ειδα....δεν ξερω....

7 years ago ( 00:35 AM )
simera edwsa praktiki e3etasi kai esta3a ladi stin mia alla o allos den ta dexotan.. me ekopse stin opisthogonia gia 1cm!!! ftaime emeis pou ladonoume, alla parapano ftaite eseis pou exetai vgalei tin fimi , oti ama den ladsoume den pername...

7 years ago ( 16:38 PM )
φακελακι; υπαρχει τετοιο πραγμα.. χαχα οι περισοτεροι λαδονονται... δεν εχω καταλαβει για το αρνουνται καποιοι

7 years ago ( 12:24 PM )
Ναι κι εγώ ήθελα να μάθω και έμαθα...αλλά είναι γεγονός ότι με το τσιγκέλι τα έβγαζα όλα από το δάσκαλο, με το ζόρι να μάθω ποια είναι τα σοβαρά λάθη και ποια όχι, και πάλι μάθημα και πάλι μάθημα και αφού μου είπε ότι ήμουν έτοιμος να δώσω πήγα να δώσω με την αξία μου. Παίρνω λοιπόν με το ζόρι άδεια από τη δουλειά και πάω όμορφα και ωραία, ήξερα ότι μια χαρά θα τα πάω η επιτροπή δε λαδώνεται αλλά δε με νοιάζει κλπ κλπ κλπ....και σκάει το καθίκι που με σταύρωσε κανονικά λες και του χα απαυτώσει τη μάνα. Και άλλαζε όλο γνώμη να με μπερδέψει φαινόταν ότι ήθελε να ξεμπερδεύει γιατί είχε κι άλλους! Το αποτέλεσμα? Όχι ότι με ένοιαξε γιατί ήξερα τι παίζει απλώς ήθελα να δοκιμάσω και να το δω με τα μάτια μου, απλώς έχασα μια μέρα άδεια και τόσα λεφτά για να παίξω το θέατρο του παραλόγου, να αηδιάσω και στην τελική να αναγκαστώ να τα σκάσω την επόμενη φορά για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Χαίρομαι πραγματικά για όλους αυτούς που το παίρνουν με την αξία τους, αλλά και από το πανεπιστήμιο όταν πήρα πτυχίο δεν ήμουν έτοιμος για διευθυντής, έτσι και τώρα δεν θα πάω για ταξιτζής και ούτε γουστάρω να με πηδάνε για να πάρω ένα δίπλωμα που ούτως ή άλλως είτε με την 1η το πάρω είτε με την 10η δε θα γίνω καλύτερος οδηγός γιατί αυτό θέλει χρόνια και αυτό το ξέρουν όλοι πολύ καλά.Πατάνε πάνω στο άγχος που έχεις και σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο τα καθάρματα. Ναι είναι συνδυασμός προετοιμασίας με λίγο τύχη και άλλων παραγόντων να το πάρεις αλλά ο βασικός παράγοντας είναι τα 200 ζεστά,μετρητά και...ξεφτιλισμένα.

7 years ago ( 19:04 PM )
χαχαχαχα!!αν δεν δωσεις φακελακι δεν περνας τις εξετασεις εκτος αν είναι σε τρελα κεφια οι εξεταστες!!ετυχε και περασα από εδώ και δεν γινεται να μην σχολιασω...οποιοσδηποτε σαν τον κυριο που το ειπε αυτό το υποστηριζει θα επρεπε να ντρεπεται που ενψ ξερει την κατασταση μιλαει ετσι...καταγγελια?ξερεις ανθρωπε μου ότι αν κανεις καταγγελια η αποφαση δεν βγαινει σε μια δυο μερες...ουτε καν σε 10....υπουλα λαμογια..θα επρεπε να ντρεπεστε...

7 years ago ( 16:09 PM )
Το να μην περάσεις πιστέυω οτι δεν φταις εσυ. Ολα εξαρτώνται απο τον εκπαιδευτή σου. Κατά πόσο καλα διδάσκει και κατα πόσο σου δίνει προσοχή. Και εγώ άρχισα μαθήματα οδήγησης στην Θεσσαλονίκη και έχω την εντύπωση οτι πρέπει μάλλον να τρελάνω τον εκπαιδευτή στις ερωτήσεις όσον αφορά την οδήγηση διότι του τα βγάζω και εγώ με το τσιγκέλι. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη κατα πρώτον με τον εκπαιδευτή μου γιατι μόνο παρατηρήσεις ξερει να κάνει ενω δείχνει ελάχιστα και απο την άλλη με τον εαυτό μου. Οσον αφορά τις εξετάσεις θα σας έλεγα ενα μεγάλο ευχαριστώ που μου ανοίξατε τα μάτια. Στις εξετασεις θα εχω και εγω μαζί μου 2 πράσινα και επίσης το κινητό σε ηχογράφηση. Αν λαδωθουν θα φυγει κατευθείαν για τα κανάλια.

7 years ago ( 16:54 PM )
Καλησπέρα σας!Είμαι μαθητευόμενη οδηγός στην Καλαμάτα και σε μια εβδομάδα θα δώσω κι εγώ για δίπλωμα αυτοκινήτου...Έχω φρικάρει από αυτά που διάβασα...Γιατί να πρέπει να λαδώσουμε για να μας περάσουν?Ντροπή....Η οδήγηση είναι και θέμα ψυχολογίας,εκτός από θέμα ικανοτήτων και αντανακλαστικών....Ο καθηγητής μου περιμένει σε 25+ μαθήματα που έχω κάνει να έχω οδηγική εμπειρία,ενώ είναι οι πρώτες μου διαδρομές με το αυτοκίνητο...Δεν πιστεύω ότι θεωρούνται εμπειρία 30 μαθήματα..

7 years ago ( 01:19 AM )
Λοιπόν πηρα το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου μου με λάδωμα φυσικά 200 ευρώ. Οι εξεταστές έσταζαν μέλι. Ελεγα απο μέσα μου που πάμε σαν κράτος???? τεσ πα! Έδωσα για πρώτη φορά δίπλωμα μηχανής και φυσικα όπως είναι φυσικό με κοψανε. Μου εσβησε στην αργη γραμμη με την μπακατέλα που μου δώσανε, γιατι ας ειμαστε λιγο σοβαροί οι σχολές έχουν τα χειρότερα μηχανάκια. Ολα σακατεμένα. Καμια σχέση με του φιλου μου και της σχολής. Στην επόμενη εξεταση μαλλον θα λαδώσω γιατι δεν βγαζω ακρη. Θέλω να με ενημερώσει κάποιος τι ισχυει με τη δευτεροβαθμια εξεταση και ποια η τιμή λαδωματος για μηχανακι κατηγορια Α. Ευχαριστώ.

7 years ago ( 15:05 PM )
Έδωσα για διπλωμα(Α κατηγορια μηχανη) και δεν τους αφησα το λαδακι και απλα με κοψανε ενω τα ειχα κανει ολα σωστα(τις ασκησεις) και βγαινω για πορεια και ενω παω να ξεκινησω με ρωταει:Πες μου δυο φορεσ το ονοματεπωνυμο σου(λες και δεν μπορουσε να ρωτησει τον δασκαλο) Του το λεω και εγω ο βλακας και μου λεει δεν ακουω... Ανοίγω την ζελατινα του κρανους και μου λεει ΟΚ παμε... Εβλεπε κιολας οτι δεν ειχα θεμα και επρεπε να βρει αφορμη.... Μεσα στο αγχος μου λοιπον και εγω και ξεχασμενος απο την ζεστη και την ταλαιπωρια που ειχα φαει(ημουν εκει απο τις 2 και για να βγουμε για πορεια ειχε παει 5 και μιση) ξεχναω να κλεισω την ζελατινα... Ακουω στο ακουστικο κανε δεξια σε παρακαλω. Και μου λεει κοπηκες φιλε... Του λεω γιατι??? Μου λεει η ζελατινα... Αρχισα να κοπαναω την μηχανη κτλπ(γενικα τα ειχα παρει γιατι ενιωσα ηλιθιος που τσιμπησα... Μου λεει ρε φιλε μην στεναχωριεσαι 3-4 μαθηματα θες(ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ)) και μετα μου λεει θα το παρεις.... Εισαι πολυ καλος... Του λεω τωρα με κοβεις για αυτο?? Ξερειες πως πηρα αδεια απο την δουλεια??? Ξερεις οτι εκτος απο χρονο εχασα ενα μεροκαματο και εχω φαει 4 ωρες ζεστη με full εξοπλισμο??? Και με κοβεις για την ζελατινα??? Και μου λεει ετσι ειναι ο ΚΟΚ... Τι να πεις... Βολεμενα ανθρωπακια στο δημοσιο που καθε μηαν τους μπαινει ο μισθος τους χωρις να χυσουν σταλα ιδρωτα... Την επομενη φορα θα παω, δεν θα λαδωσω και αν με κοψουν επειδη απλα θελουν να με κοψουν θα το μαθετε στις ειδησεις...

6 years ago ( 19:56 PM )
Προσωπικά θεωρω "αρωστο" το να μου λενε οικογένεια-γνωστοί και φίλοι "να λαδώσείς να τελείωνεις". Με κάνει να αισθάνομαι ενα σφήξιμο στο στομάχι,μια κατάπτωση-αδυναμία. Δεν θέλω να συμβιβαστώ,δέν θέλω να μαι γίνω ίδιος με αυτους. Αλήθεια όμως πείτε μου,τι κάνουμε τοσο καιρό γι αυτό? Η μάλλον αφήστε το τι κάνουμε (γιάτι το πως φθάσαμε ως εδώ,το γνωριζουμε) και πείτε μου Τι ΘΑ κάνουμε απο δώ και πέρα? --------------------------------------------- "Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου" Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

6 years ago ( 16:32 PM )
@Παπαδιαμάντης Είναι απλό: - Μη δώσεις, ποτέ. - Να καταγγέλλεις επώνυμα όποιον σου ζητάει. - Να διαφωνείς πάντα με όποιον σου προτείνει να λαδώσεις, είτε είναι φίλος, είτε η γυναίκα σου. Με άλλα λόγια, απλά κάνε αυτό που θεωρείς σωστό. Ακόμα και αν ταλαιπωρηθείς, θα είναι πολύ ευκολότερο από το να συμμαχήσεις με αυτό που θεωρείς λάθος. Θεωρείς λάθος το φακελάκι, έτσι δεν είναι;

6 years ago ( 19:06 PM )
Μια λύση για να κατοχυρωθεί το αδιάβλητο της εξεταστικής διαδικασίας είναι η λεπτομερής καταγραφή της. Εικόνα μέσω καμερών (εντός και εκτός του οχήματος), ήχος μέσω μικροφώνων (επίσης μέσα και έξω) και δεδομένα λειτουργίας και κίνησης του οχήματος τα οποία μέσω αισθητήρων θα καταλήγουν σε ένα "μαύρο κουτί" αντίγραφο του οποίου θα παραδίδεται στον εξεταζόμενο ως αποδεικτικό υλικό της επιτυχημένης ή αποτυχημένης εξέτασης του. Μια ακόμα πιό πρωτοποριακή λύση είναι η κατασκευή ειδικού οχήματος αυτοματοποιημένης εξέτασης όπου θα καταγράφεται και θα αναλύεται η (αυτόνομη) οδηγική ικανότητα και συμπεριφορά του εξεταζόμενου χωρίς την (ευνοική η δυσμενή) παρέμβαση ανθρώπων. Το καταγεγραμένο αποτέλεσμα απλώς θα επικυρώνεται από κάποιον εποπτεύοντα εξεταστή. Ησυχάστε πλάκα κάνω... Στην Ελλάδα δεν έχουμε εφεύρει ακόμα τον τροχο... Αφήστε δε που θα τον είχαν σπάσει οι μανδαρίνοι της γραφειοκρατίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio