ipaidabribe

Αποκαλύψτε το μέγεθος της διαφθοράς

ipaidabribe

Προσθέστε τη φωνή σας:

Δεν θα δώσω φακελάκι!


ipaidabribe

Thank you!

I would like to stay anonymous I would like to register for updates ipaidabribe

Αρμοδιότητες και Τρόποι Υποβολής Καταγγελίας στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων:

  • Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ως κεντρικός φορέας της Πολιτείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι ελεγκτικός μηχανισμός με ευρεία δικαιοδοσία και εφαρμογή διεθνούς τεχνογνωσίας στην εξειδικευμένη έρευνα αξιοποίνων πράξεων και διαφθοράς. Η ερευνητική διαδικασία ακολουθεί διεθνή πρότυπα, σύγχρονες τεχνικές και μεθοδολογία, εξειδικευμένες μεθόδους έρευνας και αντιμετώπισης του φαινομένου.
  • Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια να επιλαμβάνεται δυναμικά σε υποθέσεις διαφθοράς υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως υποθέσεις παράνομης απαίτησης χρημάτων (φακελάκι) ή ωφελημάτων οποιασδήποτε φύσεως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις ιδιωτών. Στις περιπτώσεις αυτές η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει τη δυνατότητα, με τη δική σας βοήθεια και λόγω του νομικού πλαισίου που διέπει τη δράση της και της επιχειρησιακής της δομής, να επιληφθεί άμεσα και να συλλάβει τον επίορκο υπάλληλο παραπέμποντάς τον στη δικαιοσύνη.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εξιχνιάσει υποθέσεις διαφθοράς συλλαμβάνοντας ιδίως:

  • αστυνομικούς που συμμετείχαν σε εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην σωματεμπορία, μαστροπεία, διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών, διακίνηση ναρκωτικών
  • νοσοκομειακούς ιατρούς του Ε.Σ.Υ. για δωροληψία (φακελάκι) προκειμένου να πραγματοποιήσουν χειρουργικές επεμβάσεις
  • υπαλλήλους πολεοδομίας, Ο.Τ.Α. και άλλων δημοσίων οργανισμών, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εφοριακούς, εκπαιδευτές σχολών οδήγησης για διάφορα αδικήματα διαφθοράς.

Προστασία του Καταγγέλοντος

  • Στο πλαίσιο αυτό, κύριο μέλημα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι η προστασία των πολιτών που καταγγέλλουν στις αρχές εγκλήματα διαφθοράς, από οποιουσδήποτε είδους κινδύνους. Σε αυτό συμβάλει τόσο ο εξειδικευμένος χειρισμός της υπόθεσης από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όσο και η προβλεπόμενη από το νόμο προστασία που παρέχει η πολιτεία στους μάρτυρες υποθέσεων διαφθοράς, οι οποίοι συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές και μπορούν να χαρακτηριστούν «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» (άρθρα 4 και 5 ν. 2713/1999 και άρθρο 45Β Κ.Π.Δ.).
  • Το δικαίωμα των πολιτών να καταγγέλλουν την παρανομία, είναι φυσική προέκταση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνδέεται με τις αρχές της διαφάνειας και της ακεραιότητας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το απαράγραπτο δικαίωμα να προστατεύουν την ευημερία των άλλων πολιτών και γενικά της κοινωνίας και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καθήκον αναφοράς της παρανομίας.

Τρόποι Υποβολής Καταγγελίας

Καταγγελίες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Αυτοπροσώπως στην έδρα της Υπηρεσίας.
  • Τηλεφωνικά όλο το 24ωρο:
    Δ.Ε.Υ.: 10301, 210-8779700,
    Υ.ΕΣ.Υ.Β.Ε.: 2310-531884
  • Μέσω e-mail:
    [email protected]
    [email protected]
  • Μέσω fax:
    Δ.Ε.Υ.: 210-6856508
    Υ.ΕΣ.Υ.Β.Ε.: 2310-548690
  • Ταχυδρομικώς:
    Δ.Ε.Υ.: Λ. Κηφισίας 23, Μαρούσι Αττικής,
    Τ.Κ.: 15123.
    Υ.ΕΣ.Υ.Β.Ε.: Μοναστηρίου 241, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.:54628

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε στο site της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=49&Itemid=40&lang=

Σημαντικές Υποθέσεις Δ.Ε.Υ. έτους 2015

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio