ipaidabribe

Αποκαλύψτε το μέγεθος της διαφθοράς

ipaidabribe

Προσθέστε τη φωνή σας:

Δεν θα δώσω φακελάκι!


ipaidabribe

Thank you!

I would like to stay anonymous I would like to register for updates ipaidabribe

Μου προτείναν συχνά φακελάκι

Μου προτείναν συχνά φακελάκι
Τύπος Ιστορίας: 
Γεωγραφική Περιοχή: 
Ημερομηνία: 
Οκτώβριος, 2012
Υπηρεσία: 
Περιγραφή: 
Γεια σας. Είμαι γιατρός (ιδιώτης) και έτυχε να εργαστώ στα ιατρεία του ΙΚΑ με σύμβαση για 4-5 χρόνια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι ΠΟΛΛΟΙ ασφαλισμένοι έρχονταν με το φακελάκι στο χέρι, χωρίς να τους το έχω ζητήσει. Παρόλο που δεν το δεχόμουνα, συχνά επιμένανε (!) ενώ ορισμένοι έδειχναν να παρεξηγούνται κιόλας. Αν και ποτέ δεν δέχθηκα (και εννοείται ούτε ζήτησα) χρηματικό "δώρο", μου κάνει εντύπωση η νοοτροπία του κόσμου. Φαίνεται τελικά πως δεν φταίνε μόνο οι γιατροί για τα φακελάκια! Η νοοτροπία του Έλληνα είναι ποτισμένη με αυτά, και συχνά ο κόσμος είναι που "χαλάει" τους γιατρούς, τους δημ. υπαλλήλους, κλπ. Χωρίς εννοείται να σημαίνει πως οι υπάλληλοι δεν έχουν ευθύνη (έχουν τη μεγαλύτερη). Αυτά από τη δική μου εμπειρία.

Σχόλια

8 years ago ( 22:54 PM )
Πολλοί δίνουν φακελάκι απο φόβο για να τους προσέξει ο γιατρός, άλλοι πάλι απλά βιάζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

8 years ago ( 09:00 AM )
Ναι, αλλά βάζουν το γιατρό στο τριπάκι. Ποιος του είπε πως ο γιατρός δεν θα τον προσέξει χωρίς bonus; Είναι υποχρέωσή του και άλλωστε πιστεύω πως οι περισσότεροι γιατροί είναι ευσυνείδητοι.

8 years ago ( 09:02 AM )
Μην δίνεις όρκο ότι είναι ευσυνείδητοι...

8 years ago ( 09:13 AM )
Υπάρχουν 3 κατηγορίες γιατρών (και δημοσίων υπαλλήλων): 1) Αυτοί που σου ζητάνε φακελάκι για να σε εξυπηρετήσουν 2) Αυτοί που δεν στο ζητάνε, αλλά ευχαρίστως το δέχονται μετά την παροχή της υπηρεσίας τους (μερικοί από αυτούς μπορεί και να το περιμένουν αλλά δεν το ζητάνε) και 3) Αυτοί που δεν ζητάνε αλλά και δεν δέχονται φακελλάκι, όπως ίσως ο παραπάνω γιατρός. 4) Τυχόν κεράσματα (πχ ένας καφές, ένα κουτί γλυκά, ένα βάζο μέλι από το χωριό, κλπ) τα θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ θεμιτά, μέρος των ανθρωπίνων σχέσεων, και τιμούν αυτόν που τα προσφέρει. Η κατηγορία (4) συχνά συνδυάζεται με την (3) προς τιμήν και των δύο συναλλασσομένων. Προσωπικά πιστεύω πως η πλειοψηφία των γιατρών και δημ. υπαλλήλων ανήκουν στη 2η κατηγορία. Οι πρώτοι ασφαλώς είναι για κλωτσιά και επώνυμη καταγγελία, ενώ στην τρίτη κατηγορία αξίζει ασφαλώς ένα μεγάλο "μπράβο".

8 years ago ( 09:20 AM )
Όρκο δεν μπορώ να πάρω για κανέναν, ούτε για τη μάνα μου. Επειδή όμως έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία από δημόσια νοσοκομεία, κι έχω γνωρίσει ΠΟΛΛΟΥΣ γιατρούς, οι περισσότεροι συμπεριφέρονταν ευσυνείδητα και υπεύθυνα απέναντι στον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Όσες φορές συνάντησα έμμεση ή άμεση απαίτηση για φακελάκι ήταν από υψηλόβαθμους γιατρούς, συνήθως σε χειρουργικές κλινικές, μα ήταν ελάχιστες αριθμητικά σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των γιατρών που έχω συναντήσει. Και όπως λέει και ο προηγούμενος φίλος/λη, αυτοί είναι που θέλουν κλωτσιές και καταγγελία ΕΠΩΝΥΜΗ.

8 years ago ( 09:41 AM )
Πήγαινε μια βόλτα απο το ΠΕΠΑΓΝΗ και θα δεις ευσυνευδησία 5.000 ευρω.

8 years ago ( 11:37 AM )
Έχω δει τέτοια "ευσυνειδησία". Είπαμε: κλωτσιά και καταγγελία. Έχω όμως δει και ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τέτοια που θα ήθελα να τους σφίξω το χέρι. Και αυτοί είναι περισσότεροι από τους πρώτους. Απλά οι "ευσυνείδητοι" κάνουν περισσότερο ντόρο από τους σωστούς που δουλεύουν αθόρυβα.

8 years ago ( 11:48 AM )
Γεια. Είμαι ο γιατρός που ανάρτησα το αρχικό post. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση σας. Η δική μου εμπειρία από γιατρούς (συνεργάτες στο ΙΚΑ αλλά και γιατροί που συναλλάχθηκα μαζί τους ως ασθενής ή συγγενής σε νοσοκομεία) είναι πως, αν δεχτούμε την ομαδοποίηση του φίλου πιο πριν, οι περισσότεροι ανήκουν στις ομάδες 2 έως 4. Το ίδιο και για τους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς. Να σημειώσω εδώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως όταν μιλάω με γιατρούς στα νοσοκομεία, ως συγγενής τουλάχιστον, αποφεύγω να αναφέρω την ιατρική μου ιδιότητα.

8 years ago ( 11:53 AM )
Θέλω να ρωτήσω τον φίλο γιατρό, αληθεύει το γεγονός ότι αν κάποιος γιατρός δεν δέχεται φακελάκι οι άλλοι γιατροί που τα παίρνουν τον πιέζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τα παίρνει κι αυτός γιατί χαλάει την πιάτσα ναι ή όχι;

8 years ago ( 01:55 AM )
Να σου πω σαν μηχανικός ΔΥ: Θεό με κάνανε για να πάρω!!! Τους τα πέταγα και με κυνηγούσαν να μου τα δώσουν πίσω!! Φώναζα "δεν παίρνω μη δουλεμένα χρήματα" και μου λέγανε "σσσστ! Θα μας ακούσουν"...Γιατί? Μα γιατί "έπρεπε" να μπω κι εγώ στο κόλπο...Αλλιώς θα "ήξερα" ποιοι τα έχουν πάρει χωρίς να τα έχω πάρει εγώ! Επικίνδυνος συνδυασμός! Και έτσι κι έγινε τελικά... Ας πει και ο γιατρός όμως...

8 years ago ( 13:19 PM )
'Ένας τρόπος υπάρχει να σταματήσουν αυτές οι τακτικές . Η καταγγελία . Φταίμε και εμείς οι ίδιοι με την ανοχή μας . Φυσικό είναι όταν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό γιατρών ζητάει φακελάκι , να πηγαίνει ο ασθενής με το φακελάκι στο χέρι . Αυτό δεν δηλώνει την πρόθεση του ασθενή , αλλά το μέγεθος της διαφθοράς . ΟΛΑ τα επιχειρήματα των γιατρών που παίρνουν φακελάκι είναι άθλια . Όλοι έχουμε ανάγκες , όλοι μας , ειδικά αυτή την εποχή υποφέρουμε , η κρίση μας επηρεάζει όλους . Η ευγνωμοσύνη είναι κάτι πηγαίο , αυθόρμητο , το να ονομάζεις το φακελάκι ευγνωμοσύνη , είναι τρόπος απλά να εκλογικεύσεις τον εκβιασμό . Θέλεις περισσότερα χρήματα από το κράτος ? Μαζί σου , πάλεψε για αυτά όπως όλος ο κόσμος . Το μόνο που σε ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο κόσμο είναι πως είσαι σε θέση να εκμεταλλευτείς την θέση σου και να εκβιάσεις αυτόν που σε έχει ανάγκη . Το αν θα το κάνεις , είναι αυτό που θα σε καθορίσει ως άνθρωπο , η παλιάνθρωπο .

Προσθήκη νέου σχολίου

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio