ipaidabribe

Αποκαλύψτε το μέγεθος της διαφθοράς

ipaidabribe

Προσθέστε τη φωνή σας:

Δεν θα δώσω φακελάκι!


ipaidabribe

Thank you!

I would like to stay anonymous I would like to register for updates ipaidabribe

Εσείς πόσα σκάτε στην Αμερική, κ. Τρεμόντι;

Εσείς πόσα σκάτε στην Αμερική, κ. Τρεμόντι;
Τύπος Ιστορίας: 
Γεωγραφική Περιοχή: 
Ημερομηνία: 
Ιανουάριος, 2013
Υπηρεσία: 
Ποσό: 
0€
Περιγραφή: 
Αυτό το σάιτ δημιουργήθηκε από μια Ελληνοαμερικανίδα που έδωσε 300 ευρώ φακελλάκι για να χειρουργηθεί συγγενής της στην Καλαμάτα. Θα ήθελα να ρωτήσω την κυρία αυτή... Στην Αμερική για την αντίστοιχη εγχείρηση, πόσες δεκάδες χιλιάδες δολλαρίων θα έπρεπε να πληρώσει, ακόμη κι αν ήταν ασφαλισμένος ο συγγενής της, για ένα σωρό έξτρα έξοδα που ως δια μαγείας πάντα βρίσκουν να χρεώσουν οι Αμερικάνοι γιατροί; Στην Ελλάδα, μια χώρα πιο ακριβή από ό,τι οι ΗΠΑ, ο μέσος γιατρός βγάζει γύρω στα 1.000-1.200 ευρώ τον μήνα, ενώ στην Αμερική, ο μέσος γιατρός βγάζει 300 δολλάρια την ΩΡΑ! Ο 1 στους 5 Αμερικανούς είναι ανασφάλιστος και από τους ασφαλισμένους Αμερικανούς, μόνο οι πολύ πλούσιοι μπαίνουν και βγαίνουν από τα νοσοκομεία χωρία να πληρώσουν ούτε ένα δολλάριο. Στην Αμερική τα παιδάκια που πεθαίνουν πριν από τα 5α γενέθλιά τους πλησιάζουν τα ποσοστά της Αφρικής, ενώ στην Ελλάδα έχουμε από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα. Στην Αμερική αν χρειαστεί να κάνεις μεγάλο χειρουργείο σε αναγκάζουν να πληρώσεις 100.000-200.000 δολλάρια και πολλοί δυστυχείς Αμερικανοί πουλάνει τα ίδια τους τα σπίτια προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Στην Αμερική υπάρχουν τα 10 καλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο, με πελάτες αστέρες του Χόλιγουντ, γερουσιαστές, golden boys και Σαουδάραβες πρίγκηπες. Τα υπόλοιπα 100.000 νοσοκομεία της Αμερικής είναι από τα χειρότερα στον Δυτικό κόσμο. Όταν το φακελλάκι είναι συστηματοποιημένο, με τη μορφή υπερβολικής αμοιβής του γιατρού δεν μας πειράζει, αλλά μας πειράζουν τα 300 ευρώ που έδωσε η κ. Τρεμόντι στον χειρουργό του συγγενούς της; Ναι, υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, όπως και στην Αμερική, όπως και σε κάθε χώρα του κόσμου. Δεν δέχομαι, όμως, από μια Αμερικανίδα, να μου κουνάει το δάχτυλο, όταν στην Αμερική τρέμει το φυλλοκάρδι του κόσμου μην τυχόν αρρωστήσει, γιατί αυτό θα σημάνει την προσωπική και οικογενειακή χρεωκοπία του. Και ναι, η διαφθορά που υπάρχει εντείνεται όσο πετσοκόβονται οι αμοιβές. Ένας ειδικευόμενος γιατρός παίρνει σήμερα 900 ευρώ τον μήνα, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη παίρνει 3.000 ευρώ! Γι'αυτό το σκάνδαλο δεν άκουσα την κ. Τρεμόντι να λέει κάτι. Μην ξεχνάτε, κ. Τρεμόντι, ότι στα σημερινά μας χάλια μάς έφτασαν δύο Ελληνοαμερικάνοι σαν κι εσάς, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο γιος του. Γι'αυτό, καλό θα ήταν να βουτάτε λίγο τη γλώσσα σας στον μυαλό σας πριν γράψετε για τη μητέρα-πατρίδα που τόσο ΔΕΝ καταλαβαίνετε και ΔΕΝ αγαπάτε.

Σχόλια

8 years ago ( 14:24 PM )
..τα ξέρουμε τα υπερ και τα κατά της Αμερικής όπως και ξέρουμε και τα υπέρ και τα κατά της Ελλάδας. Το ζήτημα είναι ότι δεν γίνεται να "παίρνουμε" το υπέρ και να αφήνουμε τα "κατά". Η Ελλάδα είναι πανέμορφος τόπος να ζείς και το ξέρετε και πολύ καλά. Για αυτό άλλωστε είστε γιατρός εδώ (με την θέληση σας!) με 1200 και όχι γιατρός στην Αγγλία (που άνετα μετακομίζεται αύριο με την ζήτηση που υπάρχει) με 3-4000! Όποτε φροντίστε.. αφού με την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΛΗΣΗ αποφασίσατε να ζήσετε εδώ.. να σταματήσετε να δικαιολογήτε την αρπαγή χρημάτων από τους συμπολίτες σας.. ως δίκαια.

8 years ago ( 17:18 PM )
Μια χαρά τα λέτε ... για αυτό λοιπόν κύριε μου σας προτείνω να πάτε και να δουλέψετε στην Αμερική αφού σας εντυπωσιάζουν οι αποδοχές των εκεί γιατρών ... επίσης ξεχνάτε να μιλήσετε γενικώς για τους αντίστοιχους μισθούς (και δεν μιλάω των ιατρών) που λαμβάνουν πχ οι μηχανικοί ή και ακόμα οι μη έχοντες κάποιο πτυχίο ... δεν ειναι 700 ευρω όπως στην Ελλαδίτσα μας ... έτσι δεν είναι ... Άρα καλό θα ήταν στον όρκο που δώσατε να κάνετε απλά την δουλειά σας και να μην κοιτάτε τους μισθούς ... πολύ απλά μπορείτε να φύγετε εσεις και όλοι όσοι πιστευουν ότι λόγω μισθών πέρνουν το φακελάκι ... όσο για τα 900-1000 ευρω των ειδικευόμενων καλό θα ήταν να αναφέρεται όλο το ποσό και όχι τον βασικό μισθό ... δλδ καθαρά στο χέρι (και ανάλογα το νοσοκομείο και την περιοχή) μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500Ευρω ... και δεν τα βλέπω λιγα για κάποιον που ξεκινάει την ειδίκευση του ... Δυστηχώς στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει με λαμόγια, οι οποίοι θέλουν να ρίχνουν τις ευθύνες στις πλάτες άλλων ... έλεος πια!!! Στο καλό και να μας γράφετε ... ΥΓ: Και στη Αμερική να πάτε μιας και έχετε συνηθησει ναι τεντώνετε το χέρι σας για φακελάκι πιστέψτε με ότι πάλι τα ίδια θα κάνετε!! Τον όρκο όμως που δώσατε δυστηχώς τον τιμάται αναλόγως με το φακελάκι ... μπράβο σας!!!

8 years ago ( 17:42 PM )
ε αϊ τράβα στην Αμερική

8 years ago ( 08:32 AM )
Συμφωνώ μαζί σας παιδιά και να συμπληρώσω ότι στην Αμερική το ξέρεις εκ των προτέρων ότι πρέπει να πληρώσεις δε το βρίσκεις μπροστά σου. Στην Ελλάδα υποτίθεται σε καλύπτει το ταμείο σου το οποίο το (χρυσο) πληρώνεις. Στην Ελλάδα οι γιατροί έχουν μετατρέψει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές όσον αφορά τις αμοιβές χωρίς να έχουν ξοδέψει μία για εξοπλισμό. Στην Ελλάδα υπάρχουν ολοκαίνουργιες πτέρυγες σε νοσοκομεία που δε λειτουργούν λόγω ελλείψεως προσωπικού όχι γιατί δε βρίσκουν αλλά γίνονται μάχες ποιος μεγαλογιατρός θα τις αναλάβει!!! Αν δε σας καλύπτει ο μισθός του Ελληνικού Δημοσίου γιατί χρειάζεται τόσο μεγάλο βύσμα για να διοριστεί κάποιος γιατρός; Συμφωνώ ότι οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί γιατί κακά τα ψέματα χρειάζονται πολλά χρόνια σπουδών και πολλά έξοδα για να ξεκινήσει ένας γιατρός να εργάζεται και να αμείβεται. Ας φροντίζατε όμως τα χρήματα που διαθέτει το Δημόσιο για την υγεία να πήγαιναν σε μισθούς και όχι σε μίζες για τις προμήθειες των Νοσοκομείων γιατί και εκεί πάλι εσείς είστε υπεύθυνοι με ξένα χρήματα!!!

8 years ago ( 10:17 AM )
Είμαι ο αρχικός σχολιαστής και δεν είμαι γιατρός. Σε όσους μου λένε να πάω να δουλέψω στην Αμερική, τους λέω να πάνε να εγχειριστούν στην Αμερική, να δουν τη γλύκα. Στον σχολιαστή που λέει ότι στην Αμερική ξέρεις εκ των προτέρων ότι πρέπει να πληρώσεις, συμφωνώ! Γι'αυτό και δεν πας ποτέ στον γιατρό, παρά μόνο όταν κινδυνεύει η ζωή σου! Πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και αγοράζεις ό,τι αηδία βρεις σε... βερβένα και ιπποφαές, γιατί νομίζεις ότι έτσι θα θεραπευτείς. Σε αυτόν που λέει ότι ο ειδικευόμενος παίρνει 1.500 ευρώ, τον καλώ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Οι 9 στους 10 ειδικευόμενους στην Ελλάδα παίρνουν 900-1.000 ευρώ μισθό. 1.500 ευρώ μπορεί να παίρνει μόνο αυτός που κάνει 10 εφημερίες τον μήνα, δηλαδή ειδικευόμενος χωρίς άλλο συνάδελφο σε υποστελεχωμένο νοσοκομείο τής επαρχίας. Ξέρεις πόσο πληρώνεται η εφημερία στην Ευρώπη; 500 ευρώ η ΜΙΑ! Εντάξει; Ο ειδικευόμενος με τις 10 εφημερίες θα έπρεπε να παίρνει 6.000 ευρώ μισθό! Στον σχολιαστή που λέει ότι οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για τις προμήθειες των νοσοκομείων έχω να πω ότι θα έπρεπε να ντρέπεται να ταυτίζει τα λαμόγια τα κομματόσκυλα με τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών. Δυο-τρεις μεγαλογιατροί παρεούλα με τον διοικητή τού νοσοκομείου τα κανονίζουν όλα όσα λες, όχι ο μέσος γιατρός. Θα έπρεπε να το ξέρεις από το δικό σου επάγγελμα όπως κι εγώ από το δικό μου. Υπάρχει μια μειοψηφία αλητήριων που χαλάει τη φήμη όλου του κλάδου. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει φακελλάκι στην Ελλάδα, αλλά σαφώς αφορά μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ των γιατρών και όχι την πλειοψηφία τους. Σίγουρα κάνει κακή εντύπωση, και σπιλώνει τη φήμη των γιατρών. Αλλά δεν δέχομαι από μια Αμερικανίδα να μου κουνάει το δάχτυλο. Κι αυτό το λέω επειδή είχα έναν Αμερικάνο φίλο που πέθανε στα 50 του απο μηνιγγίτιδα. Νοσηλευόταν σε αμερικανικό νοσοκομείο και τον πέταξαν έξω με 40 πυρετό επειδή δεν τον κάλυπτε πια η ασφάλειά του. Ως ασθενής προτιμώ να πληρώσω έστω και εκβιαστικά ένα φακελλάκι των 1.000 ευρώ και να γίνω καλά παρά να πληρώσω νόμιμα και με απόδειξη 120.000 δολλάρια (τόσο κάνει μια εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον πνεύμονα). Τέλος, σε όσους εύχονται να φύγουν οι Έλληνες γιατροί από την Ελλάδα και να πάνε να δουλέψουν στην Ευρώπη, Η ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Οι νέοι γιατροί φεύγουν για την Ευρώπη, αφού εδώ δεν γίνονται προσλήψεις και οι μισθοί είναι μισθοί πείνας. Όλοι εσείς που στάζετε χολή κατά των γιατρών θα μείνετε με τους "ομογενείς" "γιατρούς" από την ΕΣΣΔ που φοίτησαν 6 μήνες σε σοβιετικό ΙΕΚ παραϊατρικών επαγγελμάτων και ο Σημίτης τούς αναγνώρισε το πτυχίο ως ισότιμο με το πτυχίο ιατρικής. Και με την κ. Τρεμόντι, φυσικά, η οποία θα σκάει τα εκατονταχίλιαρα στους Αμερικάνους γιατρούς της αδιαμαρτύρητα.

8 years ago ( 11:35 AM )
Συμφωνώ σε ολα οσα περιγράφεις για την κατάσταση των γιατρών στην Ελλάδα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρεπει να τα παίρνουν οι γιατροί απο τον κοσμάκη.. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε την σύγκριση με το Βρετανικό σύστημα ? Αυτό που μένει είναι οτι η μεγάλη πλεοψηφία των γιατρων στην Ελλάδα , είχε μετατραπεί σε μια απίστευτη μηχανή παραγωγής μαυρου χρήματος. Ο στόχος είναι στα 35 να εχουν αποκτήσει Mercedes, σύμβολο επιτυχίας και καταξίωσης. Αυτό είναι κοινό μυστικό πλέον.. Μια αδελφότητα που προστατεύει τα μέλη της σε κάθε περίπτωση (δες πειθαρχικά κλπ.).. Εγώ προσωπικά πλήρωσα μετά , αφού άφησαν την μάνα μου επι 5 μέρες με θρυματισμένο γοφό, αφού πήγα να αναποδογυρίσω τα γραφεία τους μεσα στο ΝΙΜΙΤΣ, περισσότερο απο τον φόβο για το μετά.. Για να κλείσω, οι καλοί γιατροί πρέπει να πληρώνονται καλά. Οχι όλοι γιατί υπάρχουν και κακοί γιατροί όπως υπάρχουν και κακοί μηχανικοί, δικηγόροι, υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι κλπ.. Οι καλοί , ναι, να πληρώνονται αλλα απο το κράτος, απο κεί που εμείς καταθέτουμε τις ασφαλιστικές εισφορές μας.

8 years ago ( 11:56 AM )
Είναι πολύ λυπηρό να διαβάζω τα σχόλια σας κατακρίνοντας την προσπάθεια της Ελληνοαμερικανιδας να φέρει στην επιφάνεια την αρρώστια που δαμάζει την Πατρίδα μας, και να ανοίξει ένα διάλογο ώστε όλοι μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ρίζα του κακού η οποία είναι διαφθορά και προδοσία, Ντροπή σας..

8 years ago ( 13:03 PM )
Είμαι ένας από τους χιλιάδες παθόντες σε αυτή την χώρα που έχασαν κάποιον δικό τους από ιατρική αδιαφορία. Η περιπέτεια ξεκίνησε με την μητέρα μου από το 2008 όπου μετά από επισκέψεις σε 3 νοσοκομεία και έναν αγώνα 8 μηνών διαπιστώσαμε πως το αγαπημένο αυτό πρόσωπο έπασχε από καρκίνο του στομάχου και όχι από ψυχολογικά που μας έλεγαν καμιά 15αριά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε αυτά τα νοσοκομεία (και κανά 3-4 ιδιώτες γιατροί). Άντε εκεί που λέμε ότι τώρα θα παλέψουμε (αν παλεύετε ο καρκίνος του στομάχου μετά από 9 μήνες από τότε που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα ξαφνικά, από το μεγάλο νοσοκομείο της Θεσ/νικης όπου βρήκαμε άκρη μετά από 1,5 μήνα, μας έδιωξαν χωρίς να ασχοληθούν με το αν θα γίνει εγχείρηση, δεν ήθελαν ούτε φακελάκι ούτε τίποτα, απλά τους κούραζε να ασχοληθούν με μια γυναίκα 73 χρονών και απλά αδιαφορούσαν και μας κορόιδευαν προκλητικά. Η επέμβαση έγινε μετά από 20 ημέρες περίπου και αφού αναγκάστηκα να ζητήσω την βοήθεια και την παρέμβαση του τότε υπουργού υγείας αλλά ήταν πλέον αργά, ο γιατρός που την χειρούργησε δεν μπόρεσε να κάνει πλέον τίποτα. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε στην συγκεκριμένη κλινική όταν πρόκειται για κάποιο άτομο μεγάλης σχετικά ηλικίας ούτε που θέλουν το φακελάκι, απλά δεν θέλουν να κουραστούν γιατί έχουν πολύ δουλειά στις ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζονται και ειδικά από την στιγμή που δεν ακούσαμε και την προτροπή τους να πάμε σε συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική δεν ήθελαν ούτε να μας ξέρουν. Αυτή είναι η αξία που δίνουν στην ανθρώπινη ζωή πάρα πολλοί γιατροί, όχι σε ένα, ούτε σε δύο αλλά σε 3 νοσοκομεία. όχι ένας, όχι πέντε, όχι δέκα, αλλά δεκαπέντε γιατροί που δεν είχαν καμία διάθεση να ασχοληθούν (μεταξύ αυτών και κάποιοι ειδικευόμενοι οι οποίοι είχαν πάρει εντολές από τους έχοντες εφημερία επιμελητές να μην τους ενοχλήσουν μιας και βρισκόταν στο σπίτι τους όπως έδειξε η έρευνα του σώματος επιθεωρητών υγείας). Όλοι αυτοί οι γιατροί είναι και σήμερα στην θέση τους μια και η ποινές που επεβλήθησαν ήταν απλά χάδια, ο ένας μάλιστα έγινε και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου λίγο καιρό αφού τιμωρήθηκε. Και μετά κάνουμε συγκρίσεις για Ελλάδα και Αμερική.

8 years ago ( 14:01 PM )
δε νομιζω πως εξεταζεται εδω μονο το υψος των ποσων που δινονται σε φακελακια αλλα και ο χυδαιος ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ που γινεται στους ασθενεις και στους συγγενεις τους.το μεγεθος των ποσων ειναι αναλογικα το ιδιο με αυτο που θα εδιναν αν επελεγαν ιδιωτικη νοσηλεια που θεωρω πως και αυτη ειναι αρκετα υψηλη.

8 years ago ( 14:21 PM )
Λοιπόν ,οι συγκρίσεις είναι πάντα γόνιμες γιατί πολύ απλά ανοίγουν τους ορίζοντες και δίνουν καλύτερες λύσεις (λέμε τώρα). Ο μόνος λόγος που αποφάσισα να γράψω είναι η νοοτροπία του ωχαδερφίσμού του συγγραφέα του αρχικού post, που διαπερνά σαν σφαίρα το κεφάλι της κοινής λογικής. Δεχόμενοι, λοιπόν, τους χαμηλούς μισθούς των γιατρών στην Ελλάδα, πρέπει να δεχτούμε και την εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας που πονάνε από άλλους συνανθρώπους μας που "είδαν" την ευκαιρία. Λοιπόν, φίλε μου, αυτή την μητέρα-πατρίδα ούτε την καταλαβαίνω, ούτε την αγαπώ. Αγαπώ την πατρίδα που μου έμαθαν μεγαλώνοντας, αυτή που έλεγε "παν μέτρον άριστον". Υ.Γ. "Ως ασθενής προτιμώ να πληρώσω έστω και εκβιαστικά ένα φακελλάκι των 1.000 ευρώ και να γίνω καλά παρά να πληρώσω νόμιμα και με απόδειξη 120.000 δολλάρια (τόσο κάνει μια εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον πνεύμονα)." Γελάω ακόμα με το παράλογο του παραδείγματος. Συνέχισε να δίνεις 1.000 ευρώ στους "λίγους" που τα παίρνουν και θα αυξηθούν σιιιγούρα οι μισθοί των υπολοίπων. Δες το δάσος, όχι το δεντράκι.

8 years ago ( 01:08 AM )
Σας ανάγκασε κανείς να γίνετε γιατροί με το ζόρι? δεν γνωρίζατε όλοι σας το μισθολόγιο του ΕΣΥ? τόση απληστία ? Ο γιατρος που απαιτεί φακελάκι στερείται ηθικών αξιών κατα συνέπεια δεν μπορω να τον εμπιστευτω.

8 years ago ( 15:53 PM )
Να πάτε στην Αμερικη

8 years ago ( 15:56 PM )
Να πας στην Αμερικη για να παίρνεις περισσότερα. Και αν δεν σου φτάνουν, δοκίμασε να ζητησεις κι εκει φακελακι .

8 years ago ( 15:58 PM )
Να πας στην Αμερικη για να παίρνεις περισσότερα. Και αν δεν σου φτάνουν, δοκίμασε να ζητησεις κι εκει φακελακι .

Προσθήκη νέου σχολίου

κατασκευή ιστοσελίδων netstudio